Nuttige links voor de leden!

"I’m Freee!!" Traveling wil mensen met een beperking zoals u ertoe aanzetten om - alleen, met vrienden of in familieverband - de wereld te verkennen met een gerust hart.
En daarom creëert "I’m Freee!!" Traveling droombestemmingen die 200% geschikt zijn voor personen met een handicap zoals u.
In samenwerking met touroperators bieden wij u reisbestemmingen aan waar u zonder beperkingen en onaangename verrassingen kan genieten van een perfecte en volwaardige vakantie.

Hachiko vzw is een door de overheid erkende non-profit organisatie die assistentiehonden opleidt voor mensen met een motorische handicap of epilepsie. Ze maakt daarvoor gebruik van de eeuwenoude band die mens en hond verenigt. Zowel hulphonden voor mensen met een motorische handicap als meldhonden voor mensen met epilepsie worden speciaal opgeleid om hun baasjes de kans te geven een aantal moeilijke of voor hen onmogelijke taken toch te verrichten. Bovendien helpt de hond het sociale isolement rond de handicap en aandoening doorbreken. Wat zijn taak ook wordt, elke assistentiehond stimuleert de zelfstandigheid en zelfredzaamheid van zijn baasje. Méér nog: de assistentiehond wordt een steun, een toeverlaat en opent de deur naar een hogere levenskwaliteit. Niet alleen de bewegingsvrijheid vergroot, door zijn aanwezigheid bevordert de assistentiehond de sociale contacten en wordt de maatschappelijke (re-)integratie een stuk makkelijker.